Autorul jafului de la Raiffeisen Bank Bistrița, arestat pentru 30 de zile

jaf3

Dorin Sima, autorul jafului de la Raiffeisen Bank Bistrița, ce a avut loc în data de 5 iulie, și care marți (12 iulie) a împușcat un polițist, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia a fost luată miercuri (13 iulie) seara de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Vă reamintim că în 2013 Sima a împușcat în ceafă și un taximetrist din Satu Mare.

Instanța din Bistrița a admis cererea procurorilor, iar mandatul de arestare preventivă este valabil începând cu data de 13 iulie până în data de 11 august. După aflarea sentinței, Dorin Sima a fost dus din nou în centrul de arest preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din probatoriul administrat în cauză până în prezent a rezultat că în data de 5 iulie, în jurul orei 10.22, inculpatul a pătruns în incinta unei bănci din municipiul Bistrița, înarmat cu un pistol, cu ajutorul căruia le-a constrâns pe două funcționare bancare să descuie sertarul cutiei de valori, de unde acestea au transferat în rucsacul inculpatului suma de 9.282 lei și 2.225 euro.

Întrucât au existat date din care rezulta că inculpatul se ascundea într-un imobil pe care l-ar fi închiriat în municipiul Bistrița, în data de 12 iulie, oamenii legii s-au deplasat la adresa respectivă pentru depistarea inculpatului. Între autorul jafului și polițiști a existat un schimb de focuri. Șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud a fost împușcat în brațul stâng, iar agresorul a fost rănit în zona coapsei drepte.

În cazul polițistului rănit, plaga împușcată necesită pentru vindecare un număr de 64-65 de zile de îngrijiri medicale, totodată fiind pusă în pericol viața acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.