Revoltă la penitenciarul din Bistrița. Deținuții s-au urcat pe acoperiș

revolta

Deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa au declanşat, azi (13 iulie) după-amiază, un conflict, alăturându-se astfel protestelor care au început în închisorile din ţară. Mai mulţi deţinuţi au urcat pe acoperişul penitenciarului de unde au aruncat în gardieni cu sticle.

Alerta este maximă, la muncă fiind chemaţi şi gardienii aflaţi în timpul liber. Totodată, mai multe echipaje ale Poliţiei au ajuns la faţa locului pentru a asigura ordinea.
„13 deţinuţi au escaladat acoperişul unei secţii de deţinere şi a unui bloc alimentar, manifestându-se verbal şi zgomotos şi protestând în semn de solidaritate cu deţinuţii din celelalte penitenciare. În acelaşi timp, persoanele de pe o altă secţie de deţinere au incendiat materiale textile, provocând pagube materiale. Pentru intervenţie a fost alarmat întreg personalul unităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, subcomisarul Laura Oprișoi.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, astăzi că până acum, din cele 45 de unităţi de detenţie din România, în opt s-au înregistrat proteste ale deţinuţilor, manifestări violente existând la Penitenciarul Botoşani, în restul închisorilor condamnaţii protestând prin refuzul hranei.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, principalele aspecte semnalate de către deţinuţi vizează îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, precum: supraaglomerare, participarea la activităţi lucrative şi educative, programul tv, serviciile medicale, micşorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea şi termenele stabilite de comisia pentru liberare condiţionată.

Sursa foto: www.bistriteanul.ro

Un Comentariu la "Revoltă la penitenciarul din Bistrița. Deținuții s-au urcat pe acoperiș"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.