Parc fotovoltaic din Sălaj, deținut de o firmă din Satu Mare

parc fotovoltaic

Recent a fost finalizată construirea celui de-al doilea parc fotovoltaic din județul Sălaj. Acesta se află în localitatea Nușfalău, la ieșirea către Boghiș pe drumul județean. Primul asemenea parc a fost deschis în 2013 în localitatea Recea Mică (comuna Cîrșolț) și este deținut de o firmă din Satu Mare.

Pe lângă cel din Nușfalău, în județul Sălaj se mai află doar un singur parc fotovoltaic. Acesta a fost deschis în toamna anului 2013 în localitatea Recea Mică (comuna Vîrșolț).
Obiectivul în valoare de 6,5 milioane de euro este deținut de o firmă din Satu Mare.

Parcul se întinde pe o suprafață de 8 hectare. În total au fost montate 20.000 de panouri solare, cu o putere totala de 4,7 MW. Energia solară realizată de către panourile solare este transformată prin două centrale, Recea 1 și Recea 2, în energie electrică și este distribuită către SC Electrica.

Primarul din Nușfalău, Radu Mate, spune că noul parc nu este încă funcțional din cauză că proprietarul încă așteaptă o mulțime de autorizații.

„Proprietarul vrea sa dea drumul parcului solar, dar se lovește de birocrație. Este și păcat să nu fie pus în funcțiune, pentru că am plăti energie mai ieftină” spune primarul din Nușfalău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.