Mani Gyenes, participă la Red Bull Romaniacs

Mani Gyenes

Marți, 12 iulie, la Sibiu, s-a dat startul ediției 2016 a Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard-enduro din lume. La competiție participă și rider-ul sătmărean Emanuel (Mani) Gyenes.

La show-ul urban s-a aflat și Johan Van Heerden, unul dintre titularii pachetului de înaintare al echipei naționale de rugby. Invitat special al competiției, rugbystul l-a încurajat pe Emanuel Gyenes, cel mai bun rider român, dublu câștigător al Romaniacs și al Raliului Dakar, la clasa Maraton.

„A fost o plăcere să îl cunosc pe Mani. Mi se pare incredibil ce face, cum concurează, cum se pregătește. Când te gândești la o astfel de competiție, nu știi de câtă pregătire e nevoie, mai ales fizică. Mi-a spus multe lucruri despre Raliul Dakar și cred că ai nevoie de o voință de fier să ajungi să depășești toate obstacolele pentru a câștiga întrecerea cu limitele tale. Îmi plac și mie motocicletele, am mai mers cu ele când eram în Africa de Sud și a fost o oportunitate pentru mine sa aflu câteva trucuri legate de condus. M-au impresionat Prologul, atmosfera, cum toată lumea este prietenă cu toată lumea, cum se ajută. Abia aștept să văd cum o să fie în munți, cum se vor comporta motocicletele”, a declarat Johan Van Heerden.

„M-am bucurat că Johan a venit la cortul nostru să ne salute. A fost frumos să vorbim de motoare și de rugby, mi-a spus câteva lucruri despre joc, despre pregătirea fizică pe care o fac ei. Nu știam că avem în echipa națională un jucător de origine sud-africană și nici că România a fost la toate edițiile de până acum ale Cupei Mondiale. Abia aștept să onorez invitația lui de a-l vedea jucând, mai ales că eu stau la Satu Mare și el joacă la echipa din Baia Mare, iar distanța între cele două localități nu e mare. Se vede că e pasionat de motoare, m-a întrebat multe lucruri despre cum se face pregătirea motorului de enduro, în plus i-am mai spus niște trucuri pe care să le folosească atunci când va mai merge cu motorul”, a subliniat Mani.

Jucător de origine sud-africană, Johan Van Heerden jucătorul de linia a doua a evoluat până acum în 13 meciuri pentru Romania. În campionatul intern, acesta evoluează la CSM Știința Baia Mare.

Emanuel Gyenes este cel mai titrat pilot român al ultimilor 20 de ani în ce privește competițiile desfășurate în afara asfaltului. El este dublu câștigător al Raliului Dakar, clasa Maraton, în 2011 și 2015, și al Red Bull Romaniacs, clasa Expert în 2005 și 2006, și este singurul român care a reușit să câștige un raliu de Campionat Mondial, indiferent că este vorba de competiții pe două sau patru roți.

Sătmăreanul este multiplu campion al Romaniei la enduro și endurocross.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.