Un sătmărean stabilit la Londra face casele miliardarilor lumii

Nelu Ciorba

Firma unui sătmărean, Nelu Ciorba, a devenit un nume de referință în domeniul construcțiilor din Marea Britanie. Societatea condusă de Ciorba are printre clienți bancheri, politicieni și oameni de afaceri din Londra. Spre exemplu, unul dintre clienții Ciorba Construction Ltd este prieten cu premierul David Cameron.

Firma de construcţii a românului, CC Ltd. (Ciorba Construction Ltd) a fost medaliată cu argint la cea mai importantă competiţie a firmelor de profil din Regatul Unit.

Nelu Ciorba a plecat în 1998 în SUA, unde a lucrat în domeniul construcţiilor. Apoi, s-a întors în România, iar după o vreme s-a dus în Suedia, iar din 2007 s-a stabilit în Marea Britanie. După ce a ocupat o funcție de conducere într-o firmă de construcții din Londra, Ciorba și-a înființat propria societate comercială în 2011.

În 2015 Ciorba Construction Ltd a obţinut medalia de argint, la cel mai important eveniment al anului în domeniu.

„Activitatea companiei este centrată în cea mai mare parte în Central London (Chelsea), care este visul oricărui copil englez să locuiască când va devei matur, South Kensington, Belgravia şi, uneori, chiar Mayfair. Ne ocupăm cu diverse proiecte, precum lucrări de structură, basements (niveluri subterane), extensii, renovări complete de case sau apartamente. Venim în contact cu clienţi din segmentul de sus al societăţii, cum ar fi bancheri, directori de televiziune, parlamentari, manageri, oameni de investiţii de peste hotare, avocaţi sau oameni de afaceri. Recent am terminat un proiect pentru a doua cea mai bogată familie din Malaezia, adăugănd un nivel subteran până la 4.5 metri adâncime sub toată casa şi curtea din faţă”, a declarat sătmăreanul nostru pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Firma românului colaborează cu arhitecţi, ingineri de structură, designeri şi inspectori în domeniul construcţiilor, cât şi cu diverse companii englezeşti angajate ca subcontractori.

Angela Ciorba, soția lui Nelu, îi este parteneră de afaceri.

„Vrem să îmbunătăţim domeniul construcţiilor, ca o ramură a industriei. De multe ori, muncitorii sunt desconsideraţi. Ce vrem noi este ca industria construcţiilor să nu mai pară o meserie de jos, vrem să îi îndrumăm pe băieţi să facă o calificare, să înveţe limba engleză, să fie mai bine văzuţi. Odată ce băieţii înţeleg lucrul acesta, pot să se ridice şi astfel să ridice şi compania”, spune Angela Ciorbă.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.