Maraton pentru copiii străzii din Satu Mare (Foto)

21 de francezi participanți la „Martonul de Solidaritate” organizat cu bicicletele pe traseul Roubaix (Franța) – Satu Mare, au ajuns azi, 12 iulie în orașul nostru, la sediul Asociației „Stea”.

Acest proiect este organizat de către două asociații franceze „Secours Populaire de Roubaix” și „Horizon 9”, având un scop dublu, acela de a aduce un sprijin material și financiar pentru Asociația „Stea” și în același timp de a permite unor tineri aflați în dificultate socială și economică de a realiza un maraton de solidaitate.

Doisprezeze membrii ai „Secours Populaire de Roubaix” și nouă ai „Horizon 9” au pregătit timp de un an această deplasare spre Satu Mare. Pornirea a avut loc sâmbătă, 2 iulie din Roubaix. Echipați cu biciclete, corturi și microbuze, voluntarii francezi au parcurs un drum de 2.000 de kilometri în zece etape poposind prin diferite campinguri din Germania, Republica Ceha, Slovacia și Ungaria. Ei au alternat traseele pe bicicletă cu etape de drum cu microbuzul, astfel încât drumul a fost parcurs in zece zile.

Echipa de voluntari va fi găzduită de către Asociația „Stea” până în data de 15 iulie, când vor porni spre casă. La Satu Mare li s-a pregătit un program plin de activități educaționale și de animație fiind implicați în programul centrului de zi și al echipei mobile. Tema centrală a activităților este prevenirea îmbolnăvirilor și promovarea sănătătății. Partenerii francezi au pregătit pentru familiile beneficiare de serviciile sociale furnizate de Asociația „Stea” kit-uri pentru nou-născuți.

Tinerii aflați în dificultate din Franța care fac parte din echipa de vizitatori vor avea ocazia să realizeze o experiență interculturală valoroasă, contribuind la un proiect de solidaritate și învățând să fie cetățeni activi.

stea

stea1

stea2

stea3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.