Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană Satu Mare organizează joi, 14 iulie, de la ora 15.00, la Sala de lectură „ Gheorghe Bulgăr”, lansarea romanelor istorice „Fatalitate și speranță” și „Fatalitate și deznădejde” de Vasile Moiș, apărute la Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca.

Cunoscut avocat și om politic, Vasile Moiș este autorul mai multor cărți, în care vedem preocupările sale pentru istoria și politica românească, dar și de heraldică, dintre care amintim: „Permanență și continuitate în Ardeal”, „Părintele dr. Vasile Lucaciu, un apostol al Unirii neamului românesc”, „Intoleranță și crimă: Golgota sătmăreană 1940-1944”, „Intoleranță și crimă: A uita înseamnă a repeta”, „Autonomia Ținutului Secuiesc între himeră și trădarea României”, „De la Aquila Heliaca la Stema României”.

Volumele de față, „Fatalitate și speranță” și „Fatalitate și deznădejde” fac parte din ciclul „În spatele ușilor deschise”, în care au mai apărut deja patru volume, iar autorul ne-a asigurat că vor mai fi urmate și de altele, unele fiind deja în pregătire.

Observator lucid și adeseori incomod al epocii pe care am traversat-o în ultimii 20 de ani ca adevărați „prizonieri ai istoriei” și ca victime ale acesteia, cărțile lui Vasile Moiș ne implică în vârtejul unor evenimente mereu sub presiune, sub semnul unui cuvânt devenit obsesie, cel de „fatalitate”, deoarece el intră în componența fiecărui volum.

Toate limitele și încorsetările istoriei noastre din ultimii 50 de ani sunt analizate cu detașarea unui adevărat analist politic, al unui filosof al istoriei, meditând cu greutate și responsabilitate asupra destinului țării noastre în viitor, în așa fel ca noile generații să nu mai repete greșelile trecutului.

carti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.