Ansamblul „Florile Tărnii” au obținut două premii la Festivalului Internațional de Folclor din Polonia

În data de 10 iulie în localitatea Țicenița (Trzcinica) din Polonia regiunea Podkarpacie, s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a „Festivalului Internațional de Folclor din Carpați”.

La acest eveniment a participat Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii” din Tarna Mare, aceștia obținând premiul special al juriului și premiul de autenticitate. Delegația a fost condusă de George Negrea, consultant artistic al Centrului de Creație Satu Mare.

Juriul a fost alcătuit din: Stanisław Łukaszczyk (președinte), Jolanta Danak (etnomuzicolog), Jerzy Dynia (etnomuzicolog), Tadeusz Lopatkiewicz (etnograf) și Jagwiga Adamczyk (interpret de muzică populară).

„Ideea acestui eveniment este aceea de a păstra tradițiile populare, cum ar fi cele de artizanat, arta populară, bucătăria regională, costume și muzică specifică zonei carpatice, ne bucurăm foarte mult că și anul acesta avem participanți din România. Ansamburile românești sunt foarte apreciate la noi în Polonia. Anul trecut „Ceatăra” din Carei a obținut premul cel mare la acest eveniment” a declarat directorul Casei de Cultură al orașului Jasło, Janna Duc.

Primarul orașului Jasło, Stanislaw Pankiewic a fost impresionat de prestația ansamblului sătmărean și a spus că ține neapărat să participe în județul Satu Mare la festivaluri cu ansamblul folcloric al orașului pe care îl conduce.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria orașului Jasło, Casa de Cultură a orașului Jasło, Primăria comunei Țicenița și Asociația „Țicenița Împreună”.
De asemenea, la festival au mai participat ansambluri din Republica Cehă, Slovacia, Lituania și Ucraina.

festival polonia  (1)

festival polonia  (2)

festival polonia  (3)

festival polonia  (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.