Tabără de Matematică la Satu Mare

Azi, 11 iulie, la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a avut loc deschiderea oficială a primei ediții a Taberei Naționale de Matematică „LIONS Someș” Satu Mare pentru elevii care au absolvit clasa a VI-a și care au fost premiați la olimpiade. La această tabără participă 30 de elevi din șapte județe.

Evenimentul se desfășoară în perioada 11-16 iulie și este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) împreună cu Clubul „LIONS Someș”, Filiala Satu Mare a SSMR și Liceul Teoretic German.

La deschidere au participat printre alții, Doina Muntean, inspector școlar, specialitatea matematică, Maria Reiz, director al Liceului Teoretic German, membrii ai Clubului „Lions Someș”, precum și profesori de matematică din județ responsabili cu o serie de activități din programul taberei.

Inspectorul școlar Doina Muntean, unul dintre organizatori a precizat că fiecare zi din cadrul programului tabere are o temă specială precum: ziua inițierii de prietenii, ziua centrării pe performanțe, ziua talentelor, ziua matematicii sau ziua mulțumirii. Motto-ul evenimentului este „Bucuria celorlalți este și bucuria noastră”, a precizat, Doina Muntean.

În programul taberei sunt cuprinse diverse activități cum ar fi: cursuri și seminarii de matematică în formă teoretică și practică, concursuri tematice pe echipe, teste de matematică, seminarii de limbă germană, dar și activități de petrecere a timpului liber sau organizarea unei excursii la castelul Karolyi.

De anul viitor se dorește ca această tabără să primească și un caracter internațional prin atragerea și altor școli din afara țării.

La final, elevii participanți vor fi premiați și, totodată, vor primi câte un CD în care vor fi cuprinse cele mai frumoase momente de pe parcursulul taberei.

tabara1

tabara2

tabara3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.