Grindina a afectat peste 10.000 de hectare la Satu Mare

grindina

Municipiul Carei, orașul Ardud, respectiv comunele: Berveni, Cămin, Căpleni, Doba, Dorolț, Foieni, Moftin, Petrești, Pișcolt, Socond, Urziceni, Vertiș și Viile Sau Mare, sunt cele mai afectate de fenomenele meteorologice care s-au abătut în ultima vreme asupra județului Satu Mare.

Din informațiile prezentate azi, 11 iulie de către subprefectul Altfatter Tamas, reiese că la nivel de județ au fost afectate 10.580 de hectare de culturi agricole.
Evaluarea a fost făcută în urma fenomenelor meteorologice periculoase din zilele de 20 și 21 iunie, dar și din perioada următoarelor zece zile când în anumite zone din județ s-au înregistrat fenomene nefavorabile.

După inventarierea acestor terenuri s-a mai primit o singură înștiințare privind producerea unor pagube în comuna Căuaș, însă situația de acolo este evaluată de către o comisie chiar în cursul acestei zile.

„Pagubele au fost centralizate, au fost trimise Ministerului Agriculturii și Ministerului de Interne. Anul trecut am avut o suprafață calamitată de aproximativ 30% din suprafața agricolă a județului. În acest an, din fericire, atât la suprafață cât și la procentul de calamitate sunt mult mai mici decât cele care au fost anul trecut. O valoare a pagubelor o să vă putem spune când Ministerul de Interne ne va da o formulă de calcul pe care o vom aplica și doar atunci o să vă putem oferi mai multe informații”, a declarat Altfatter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.