Produse cosmetice, retrase de la comercializare

cosmetice

11 dintre cei 15 comercianți de produse cosmetice din județul Satu Mare au fost găsiți cu deficiențe de către comisarii de la Protecția Consumatorilor. Verificările s-au derulat în perioada 21-30 iunie, iar valoarea amenzilor se ridică la suma de 30.000 de lei. De asemenea, produse în valoare de 3.050 de lei au fost retrase de la comercializare.

Trei operatori economici au scos la vânzare deodorant AIME COSMETICS și lac de unghii GOLDEN ROSE care nu respectau prevederile legale privind etichetarea cosmeticelor deoarece nu aveau înscrise pe ambalaje numele sau denumirea comercială și adresa persoanei responsabile cu punerea pe piață a produselor sau nu aveau pliante cu lista ingredientelor și data de minimă durabilitate .

Produsele cosmetice de mici dimensiuni (rimel, fard pleoape, fond de ten), aveau etichetare corespunzătoare dar toate informațiile erau înscrise cu caractere extrem de mici, imposibil de descifrat cu ohiul liber, cazuri întâlnite la patru operatori economici .

În urma verificărilor au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 30.000 lei, fiind oprite temporar de la comercializare produse cosmetice în valoare totală de 3.050 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.