„Semnele Fierului” pot fi admirate la Centrul de Creație

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj a organizat azi, 5 iulie în Galeria de Artă a Centrului de Creație, expoziția artistului, Ion Pop din Căpâlna (județul Sălaj).

La eveniment au luat cuvântul, directorul instituției, Robert Laszlo, directorul Muzeului Județean, Felician Pop precum și artistul Ion Pop.

Lucrările lui Ion Pop, pot fi definite ca „desene în spațiu”. Formele și conturul nu sunt trasate cu pensula sau creionul, ci cu forja și aparatul de sudură. Liniile au în compoziție fierul beton de zi cu zi, iar tematica este dedicată în special țăranilor de pe Valea Someșului.

Sculptorul Ion Pop s-a născut în 20 septembrie 1948, în localitatea Căpâlna, județul Sălaj. După câteva încercări abandonate de sculptură în lemn sau piatră, artistul și-a descoperit adevărata pasiune pentru realizarea lucrărilor de artă din metal, abia la 55 de ani. Ion Pop a reușit să realizeze aproximativ 400 de lucrări de acest gen, în cei 10 ani scurși de atunci, cea mai dificilă lucrare fiind realizată în 6 luni. Lucrările pot fi admirate agățate pe un perete, dar la fel de bine prind contur și expresie pe un birou sau chiar în aer liber.

artistul

sculpturi (1)

sculpturi (2)

sculpturi (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.