Bac 2016: 13 candidați au absentat de la examenul de Limba și literatura maternă

bacalaureat

Proba scrisă la Limba și literatura maternă din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în data de 5 iulie, a fost susținută de 434 de candidați din totalul de 447 înscriși.

La Limba și literatura maghiară maternă au fost prezenți 398 candidați din cei 410 înscriși, iar la Limba și literatura germană maternă au fost prezenți 36 candidați din cei 37 înscriși.

Pentru un candidat de la Colegiul Național „Kolcsey Ferenc”, care a obținut premiu la olimpiada internațională, s-a echivalat proba scrisă la Limba și literatura maghiară maternă cu nota maximă.

La centrul de examen din cadrul Colegiului Național „Doamna Stanca”, un număr de cinci candidați proveniți de la Colegiul Național „Doamna Stanca”, absolvenți ai profilului real – specializarea științe ale naturii bilingv franceză, au susținut proba scrisă la Matematică, disciplină nonlingvistică studiată în limba franceză. Promovarea acestei probe specifice permite obținerea mențiunii „secție bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat.

Nu au fost semnalate incidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.