A început distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE

ajutoare1

Luni, 4 iulie, a început distribuirea ajutoarelor alimentare venite de la Uniunea Europeană. Procesul de distribuire va continua până pe data de 31 august 2016, locația fiind depozitul de pe strada Jiului nr. 64.

Beneficiarii sunt așteptați zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 08.30-14.00.

Pentru buna desfășurare a activității de la nivelul depozitului, se vor distribui zilnic 200 de numere de ordine de cătrre un angajat al SPAS Satu Mare, la ora 08.00, în fața sediului de pe strada Jiului.

Potrivit celor declarate de directorul executiv al SPAS Satu Mare, Doina Văsuț, fiecare beneficiar va primi două cutii de carton cu următorul conținut: făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conservă carne de vită, conservă pateu de ficat de porc, orez, conservă de paste de tomate și fasole boabe.

Acest program se adresează următoarelor categorii: pensionari cu pensie până la 450 lei (inclusiv); șomeri indemnizați până la 450 lei (inclusiv și neindemnizați; persoane cu handicap grav (grad I) și handicap accentuat (grad III); beneficiari de ajutor social și alocații de susținere a familiei; persoane fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, și nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de mai sus, stabilite prin dispoziție a primarului.

Pentru ridicarea produselor se vor prezenta doar beneficiarii cu domiciliul în Satu Mare având asupra lor următoarele documente: carte de identitate/buletin/carte de identitate provizorie în original; Certificat de naștere pentru copii sub 14 ani (în original).

Persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, și nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de mai sus, beneficiază de produse alimentare destinate persoanelor defavorizate. Pentru a putea beneficia de produse alimentare, persoanele singure sau membrii familiilor vor întocmi un dosar care va cuprinde următoarele documente: copii ale cărților de identitate (buletinelor) pentru membrii familiei, copii certificate de naștere; Certificate de căsătorie; adeverință de venit cuprinzând salariul net din luna anterioară depunerii cererii; alte acte care atestă venitul net realizat în luna anterioară depunerii cererii.

Dosarul complet se va depune la sediul depozitului de pe strada Jiului, începând cu data de 25 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.