Pot participa gratuit la formare profesională? Ce drepturi am?

cursuri

Trebuie să fiți informați că există o serie de cursuri de formare la care puteți participa gratuit.

Astfel dacă ești șomer, absolvent, dacă desfășori activități în mediul rural și nu realizezi venituri, poți beneficia de cursuri gratuite. Formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se realizează de către AJOFM Satu Mare în colaborare cu Centrele Regionale pentru formarea profesională a adulților ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă București, precum și prin furnizori de servicii de formare profesională, din sector public sau privat, autorizați în condițiile legii.

Serviciile de formare sunt gratuite și finanțate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, din fonduri europene sau din alte surse.

Ca participant la cursuri de formare profesională ai o serie de drepturi, printre care:

-Beneficiezi de pregătire teoretică și practică pe toată durata cursului;
-Beneficiezi de rechizite și materiale de instruire;
-Transport gratuit;
-Analize medicale gratuite.

În luna iulie 2016 AJOFM Satu Mare va organiza șapte cursuri de formare profesională în următoarele meserii: zugrav (14 persoane la Satu Mare); coafor (14 persoane la Satu Mare); mecanic auto (14 persoane la Satu Mare); lucrător în comerț (14 persoane la Satu Mare); lucrător în comerț (14 persoane la Ardud); lucrător în cultura plantelor la Turț (14 persoane) și lucrător în structuri în construcții (14 persoane).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.