Italian „uituc”, reținut de polițiști

retinut

Un italian în vârstă de 54 de ani, care închiria mașini pe teritoriul României pe care apoi „uita” să le mai returneze, a fost prins joi, 30 iunie, pe raza municipiului Satu Mare. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Italianul, prins la Satu Mare a fost condus la sediul unităţii de poliţie din Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor. Oamenii legii au găsit asupra acestuia documente de identitate false, dar şi carduri bancare pe nume fictiv.

„Primele cercetări ale poliţiştilor indică faptul că bărbatul închiria autovehicule din România pe care nu le mai returna, părăsind teritoriul ţării. De exemplu, în anul 2013, bărbatul s-ar fi folosit de acte de identitate false şi ar fi închiriat un autoturism de la o firmă din Cluj-Napoca. La expirarea perioadei de închiriere, acesta nu ar mai restituit autovehiculul. Vehiculul a fost găsit, în cursul anului 2015, de către autorităţile franceze în Marsilia, fiind astfel recuperat.

De asemenea, în anul 2014, bărbatul ar fi închiriat şi nu ar mai fi restituit un autoturism unei firme din Oradea. Ulterior, autovehiculul a fost găsit la frontiera dintre Grecia spre Albania, fiind indisponibilizat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

Din investigațiile efectuate de oamenii legii reiese că bărbatul închiria mașini din mai multe județe, pe care apoi „uita” să le mai returneze.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de înşelăciune, uz de fals şi abuz de încredere.

La prinderea acestuia au contribuit Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Satu Mare. Totodată, activităţile au fost sprijinite de către poliţişti din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.