Hidroizolatia, solutia pentru o cladire rezistenta

hidroizolatii---satmareanul

Vara asta se anunta a fi extrem de secetoasa, dar sa nu uitam ca traim in Romania si ca nu stii niciodata cand vine o ploaie torentiala si iti strica toate planurile. In plus, iernile sunt in continuare foarte grele, cu multa zapada, asa ca locuintele si toate celelalte constructii trebuie sa fie asigurate din timp impotriva tuturor pericolelor. Si aici nu ne referim doar la a asigura la firmele specializate. Fiecare persoana ar trebuie sa isi ia toate masurile de precautie posibile si asta inseamna si realizarea unei constructii cat mai bune, cu toate straturile de protectie necesare.

Una dintre aceste masuri este realizarea unei termoizolatii de calitate. Ea va proteja locuinta impotriva schimbarilor termice, va asigura o stabilitate a temperaturii atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna si iti va mentine bugetul mai scazut pentru ca vei plati mai putin la facturile de energie si gaz. Cealalta metoda este realizarea unor lucrari de hidroizolatii. Acestea te vor proteja impotriva apei si vor asigura integritatea locuintei tale pentru un timp cat mai indelungat.

Poate ca nu ai auzit inca de hidroizolatie sau poate crezi ca locuinta ta, fie ca este vorba despre o casa sau un bloc, are toate straturile de protectie de care are nevoie. Si, pana la urma, poate ca asa si este, caz in care te poti considera fericit, pentru ca scapi de o investitie in plus. Dar, daca lucrurile nu stau asa, nu ar mai trebui sa astepti si este nevoie sa cauti imediat un serviciu de hidroizolatii bun, care sa te ajute cu lucrarile.

Hidroizolatia, raspunsul la cautarile tale

Dupa cum cei mai multi stiu, termoizolatia este o cerinta aproape obligatorie in ziua de astazi si aceste lucrari sunt realizate inca de cand este construita o cladire. Probleme apar insa in cazul celor mai vechi, care au fost realizate inainte de aceasta perioada. Asadar, daca vrei sa sporesti confortul termic al unei cladiri mai vechi, apeleaza la o firma de incredere cu multe referinte pozitive. Iti va oferi mana de lucru, te va ajuta cu achizitionarea materialelor si expertii lor iti vor da toate sfaturile de care ai nevoie, totul la pretul corect.

Totusi, daca lucrarile de termoizolatie sunt ceva mai des intalnite si mai cunoscute, cele de hidroizolatie raman in umbra, dar sunt cel putin la fel de importante. Apa se infiltreaza foarte usor in peretii si acoperisul cladirilor si poate sa afecteze structura de rezistenta in cel mai grav mod posibil. In plus, cele mai afectate de lipsa unei hidroizolatii de calitate sunt ultimele etaje, pentru ca efectele acumularii de apa pe acoperis se vad acolo prima data.

Acestea fiind spuse, lucrarile capata o importanta foarte mare, dar simpla aplicare a unei hidroizolatii bituminoase nu este de ajuns. Aceasta trebuie sa fie si adaptata tipului de terasa sau de acoperis, pentru a capata si rezistenta in timp.

Mai multe lucrari posibile, toate la cel mai inalt nivel

Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa realizezi o hidroizolatie este tipul terasei. Mai exact, conteaza daca ea va fi una circulabila sau nu, materialele folosite, precum si tehnica de lucru fiind diferite de la un caz la altul. Dupa aceea, poti stabili cu firma toate detaliile necesare, incepand cu modul de aplicare al hidroizolatiei. Daca terasa este necirculabila, va fi nevoie de mai putine straturi de protectie. Cum nu se calca pe ea, riscurile ca stratul de hidroizolatie sa se strice sunt mult mai scazute. Pe de alta parte, in cazul celor circulabile se adauga un strat de protectie din pietris sau dale, asta pe langa posibila termoizolatie pe care doresti sa o folosesti. Gurile de scurgere, montarea de sisteme monostrat sau dublustrat si suportul sunt alte elemente de care ar trebui sa tii cont, dar, in legatura cu toate aceste alegeri si multe altele posibile, vei primi sfaturi importante din partea expertilor companiei.

Care sunt materialele recomandate

Pe piata exista o multitudine de materiale care pot fi utilizate in procesul de hidroizolatie. De cele mai multe ori, este utilizata membrana bituminosa si polistirenul extrudat. Este o combinatie mai ieftina, dar de calitate foarte buna si daca este aplicata de niste persoane care chiar se pricep. O alta varianta este cea a utilizarii fibrei de sticla, aceasta fiind si ea apreciata de specialisti in cazul anumitor lucrari. Desi, dupa cum am vazut, solutii sunt multiple, atunci cand se pune problema si realizarii unei termoizolatii, se mai adauga inca un strat de polistiren, de aceasta data unul expandat, pentru a mentine caldura inauntru si frigul afara.

hidroizolatii---satmareanul-2

Un portofoliu bogat este garantia calitatii

Atunci cand apelati la o firma pentru realizarea hidroizolatiilor, este bine sa va asigurati ca aceasta are o experienta bogata in realizarea serviciilor de hidroizolatie si acest lucru este dovedit cel mai bine de portofoliul pe care il detine. Acest lucru ne arata daca acestia au lucrat in cadrul unor proiecte imobiliare de anvergura sau nu, daca au realizat lucrari diverse, cum ar fi hidroizolatia teraselor, a fundatiilor sau cea interioara.

Mai mult decat atat, in functie de necesitatea dumneavostra, ar fi bine sa va asigurati ca au fost implicati si in proiecte industriale sau in unele de infrastructura, ca nu sunt straini de hidroizolatii de poduri, parcari, tuneluri sau bazine si pot lucra foarte bine atat in cadrul unor proiecte mici, particulare (asa cum este o casa sau un bloc), dar isi pot pune la dispozitie serviciile si pentru ansambluri rezidentiale sau alte constructii mari si importante.

Asadar, daca te gandesti sa iti construiesti o casa, sa investesti intr-un proiect rezidential sau daca vrei doar sa imbunatatesti caracteristicile unei cladiri deja construite, problema nu ar trebui sa fie daca ai nevoie de hidroizolatie sau termoizolatie, ci de cine te va ajuta sa le obtii. Pentru cei care locuiesc in Bucuresti, dar si pentru cei din tara care isi propun lucrari mari, exista suficient de multe firme specializate, cu portofolii bogate, ceea ce garanteaza ca lucrarea finala va fi una de calitate si de durata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.