Florin Faur: „Fermierii vor lua în acest an în jur de 400 de euro pe hectarul de lucernă”

lucerna

Fermierii vor lua în acest an în jur de 400 de euro pe hectarul de lucernă, în timp ce pentru soia cuantumul a scăzut la 269 de euro pe hectar, a anunțat, joi, 30 iunie, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Florin Faur.

„Pentru lucernă va fi o creștere extrem de consistentă a cuantumului. Este posibil să ajungem undeva la peste 400 de euro pe hectar. Sunt ferme care au făcut export și pentru că nu mai pot să o facă, partea de comercializare trebuie să fie pe un circuit național. Până la urmă noi ne bucurăm pentru că lucerna impactează automat și sectorul zootehnic, iar cei care au lucernă au și zootehnie. Cumva vine bine pliat pe sectorul zootehnic”, a spus Faur.

Cuantumul inițial pentru lucernă era de numai 58 de euro/ha.

„La soia cuantumul este 269,06 euro/ha. Suprafața de referință de la care s-a plecat a crescut, iar acum după toate verificările administrative, am ajuns la 110.000 hectare cu soia, de aceea am ajuns la acest cuantum cu care au plecat deja ordinele de plată în dimineața aceasta. La orez avem 649,43 euro/ha, la hamei 584,17 euro/ha, iar la sfeclă de zahăr a crescut cuantumul la 786,3 euro/ha”, a precizat Faur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.