Două tone și jumătate de cocaină, descoperite în Portul Constanța

copcaina

Procurorii DIICOT au făcut joi, 30 iunie, o captură record de droguri în Portul Constanța. Oamenii legii au descoperit aproximativ 2,5 tone de cocaină, ascunse în patru containere care au fost descărcate de pe un vapor.

Potrivit procurorilor, este vorba despre cea mai mare captură de cocaină din România și una dintre cele mai mari din Europa. Valoarea drogurilor pe piața neagră se ridică la peste 600 milioane de euro.

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că șase persoane au fost reținute în acest caz, dintre care cinci în România. A șasea persoană a fost reținută în Spania.

Cei cinci reținuți în România (patru lituanieni și un columbian) vor fi duși la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, ei riscând 20 de ani de închisoare.
Drogurile erau ascunse în structura a patru containere și urmau să fie transportate, pe cale terestră, cu camioane de marfă. Cocaina provenea din America de Sud, în special din Columbia, și avea ca destinație Olanda, de unde urma să fie distribuită în alte state din vestul Europei.

Valoarea drogurilor pe piața neagră se ridică la peste 600 milioane de euro, iar puritatea cocainei este de peste 90%.

Pachetele de cocaină aveau cel puțin zece straturi de ambalaj, de la folie de plastic, la cauciuc, indigo, hidroizolație, plus substanțe care le făceau nedetectabile la scanner și controlul cu câini special antrenați.

Operațiunea a avut numele de cod „Globetrotter” și încă sunt acțiuni în desfășurare în alte țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.