Expoziție de sculpturi la Centrul de Creație

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean și în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj organizează, marți 5 iulie, de la ora 16.00 în Galeria de Artă a Centrului de Creație, expoziția artistului, Ion Pop din Căpâlna (județul Sălaj).

Lucrările artistului Ion Pop, pot fi definite ca „desene în spaţiu”. Formele şi conturul nu sunt trasate cu pensula sau creionul, ci cu forja şi aparatul de sudură. Liniile au în compoziţie fierul beton, iar tematica este dedicată în special ţăranilor de pe Valea Someşului.

Sculptorul Ion Pop s-a născut în 20 septembrie 1948, în localitatea Căpâlna, judeţul Sălaj. După câteva încercări abandonate de sculptură în lemn sau piatră, artistul și-a descoperit adevărata pasiune pentru realizarea lucrărilor de artă din metal, abia la 55 de ani. Ion Pop a reușit să realizeze aproximativ 400 de lucrări de acest gen, în cei 10 ani scurși de atunci, cea mai dificilă lucrare fiind realizată în 6 luni. Lucrările pot fi admirate agăţate pe un perete, dar la fel de bine prind contur şi expresie pe un birou sau chiar în aer liber.

expo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.