Doi polițiști și un om de afaceri, trimiși în judecată de DNA

judecata

Procurorii DNA au dispus azi, 30 iunie, trimiterea în judecată, în stare de libertate a doi polițiști a unui administrator de firmă, toți trei din Satu Mare. Este vorba despre polițiștii Nicolae Vlad Boșca și Felician Jurj, respectiv despre omul de afaceri Mihai Crișan.

Vlad Boșca este cercetat pentru luare de mită, Felician Jurj pentru complicitate la luare de mită, iar Mihai Vlad pentru dare de mită.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că:

„În cursul lunii septembrie 2011, inculpatul Boșca Vlad, în calitate de șef al Serviciului de Investigații Criminale-IPJ Satu Mare, prin intermediul inculpatului Jurj Felician Gheorghe, agent de poliție, a pretins și a primit de la inculpatul Crișan Mihai suma de 4.000 de lei, cu titlu de sponsorizare. Banii au fost utilizați pentru achitarea cheltuielilor de deplasare (transport, cazare, masă) pentru cei doi polițiști și soțiile lor, la un turneu de fotbal din Olanda ce fusese organizat de I.P.A. (Asociația Internațională a Polițiștilor).

În schimbul acestei „sponsorizări”, ofițerul de poliție și-a încălcat atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal, în care inculpatul Crișan Mihai era acuzat de săvârșirea unor fapte de mare violență, în sensul că, acesta, fie a întocmit personal acte de urmărire penală, fie a omis întocmirea acestora, fie a dispus altor ofițeri de poliție să efectueze acte de urmărire penală astfel încât să asigure împiedicarea trimiterii în judecată a omului de afaceri.

În cauză s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparține inculpatului Boșca Vlad Nicolae până la concurența sumei de 4.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.