Percheziții la Satu Mare

perchezitii

Azi, 28 iunie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT au descins în 13 județe, printre care și Satu Mare, la locuințele membrilor unei grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Sunt vizate locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălare de bani.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri, sisteme informatice și diferite sume de bani în lei și valută.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societăți comerciale, membrii grupului infracțional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către un număr de 80 de societăți comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atesta în mod nereal achiziții/prestări servicii în domeniul construcțiilor-montaj, prejudiciul produs bugetului de stat fiind în cuantum de 14.540.750 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală față de un număr de 110 persoane fizice și juridice, pentru infracțiuni de evaziune fiscală în forma autoratului sau a complicității, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.