A murit actorul Bud Spencer (Video)

Bud Spencer

Îndrăgitul actor italian Bud Spencer a murit luni, 27 iunie, la vârsta de 86 de ani. Spencer, al cărui nume era Carlo Pedersoli, s-a născut în Napoli, la 31 octombrie 1929 și a jucat în peste 40 de filme.

Filmele sale cele mai cunoscute sunt: „They Call Me Trinity” (1970), „All The Way, Boys” (1972), „My Name is Nobody” (1973), „A Friend Is A Treasure” (1981).

Născut în districtul Santa Lucia din Napoli, Carlo Pedersoli, al carui tată era un om de afaceri din Brescia, provine dintr-o familie bogată.

În 1940, pe când Carlo avea 11 de ani, familia s-a mutat la Roma, unde adolescentul a fost un foarte bun înotător și un elev strălucit.

După al doilea război mondial, familia s-a mutat din nou, de data aceasta la Rio de Janeiro, unde tânărul și-a abandonat studiile și a avut diverse locuri de muncă, între care bibliotecar și muncitor. S-a întors apoi la Roma, reluându-și studiile și cursurile de înot, făcându-se remarcat pentru structura sa atletică și primind un rol în celebrul film „Quo Vadis” (1951).

După Jocurile Olimpice de la Roma din 1960 și al șaptelea titlu de campion al Italiei, Bud Spencer a fost și primul italian care a înotat sub un minut la 100 metri liber, însă a abandonat înotul și s-a întors în America de Sud.

Reîntors la Roma, unde s-a căsătorit cu fiica unui producător de film, devine tată și abia mai târziu, în 1967, când avea 38 de ani, a filmat primul western.

El a decis apoi, să-și schimbe numele în Bud Spencer, ca un omaiu adus berii cu același nume și actorului Spencer Tracy.

La alegerile regionale din 2006, el a candidat în Lazio, regiunea Roma, sub sigla partidului lui Silvio Berlusconi.

În ultimii ani, el a apărut rar în public, dedicându-se scrierii memoriilor sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.