Finca Bellavista – satul din copaci (Galerie foto&video)

Finca Bellavista este un mic sat, o mică comunitate, dezvoltată în mijlocul unei păduri de pe coasta Pacificului din Costa Rica. Fiecare fan al vieţii în stilul eco poate cumpăra un teren de 2 acri pentru construcţia casei pe un copac sau pe stâlpi.

În prezent comunitatea are câteva zeci de clădiri rezidenţiale. Deplasarea prin Finca Bellavista este posibilă în mod tradiţional (pe pământ) sau cu ajutorul funicularului local Sky Trail sau pe poduri suspendate.

Povestea acestei comunități începe cu Erica și Matt Hogan. Atunci când s-au hotărât să cumpere o bucată de pământ în Costa Rica, cei doi au dat peste un loc de vis care era destinat defrișării. Așa că, Erica și Matt s-au decis să salveze o mică parte din planetă, cumpărând terenul.

Cu timpul, locul s-a transformat în satul Finca Bellavista, iar cei doi au ajuns să construiască mai multe case în copaci, pe care le închiriază sau le vând.
Casele sunt legate între ele, printr-o tiroliană, ca un fel de rețea privată de transport.

Până acum Erica și Matt au vândut 52 de parcele de teren și au construit peste 25 de structuri. În structura principală, locul de întâlnire, se află o zonă pentru petrecere, o zonă cu Internet wireless, o terasă și o sală de mese imensă.

Cel mai apropiat oraș se află la 2 kilometri distanță, și este o localitate destul de mică.

sat1

sat2

sat3

sat4

sat5

sat6

sat7

sat8

sat9

sat10

sat11

sat12

sat13

sat14

sat15

sat16

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.