Andreea Paul: „Ne-a trecut glonțul prin ureche odată cu votul britanicilor”

Andreea Paul

Referindu-se la rezultatul referendumului din Marea Britanie, potrivit căreia cetățenii au votat pentru ieșirea din UE, deputatul de Țara Oașului, Andreea Paul susține că din această experientă atât proiectul Uniunii Europene cât și Marea Britanie ies în pierdere. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 24 iunie.

„Ne-a trecut glonțul prin ureche odată cu votul britanicilor la referendumul de ieri pentru ieșirea Marii Britanii din UE. Proiectul UE iese în pierdere. Marea Britanie iese în pierdere. Nu trebuie să ne culcăm pe cealaltă ureche. UE trebuie să se întărească, să iasă din retorica birocratică politicianistă. România la fel. Să traducem limbajul bruxellez pe înțelesul oamenilor. Hai să vedem ce ne ține împreună, care e nucleul? De ce am ajuns în cumpănă? Cine se bucură de cumpăna noastră? Sunt probleme esențiale, care ne privesc în primul rând pe noi, românii. Nu e despre ei, e despre noi. Nu e vorba doar de sutele de mii de români care lucrează și studiază în UK. Nu e vorba doar de liră, comerț sau investiții britanice. Mai e un lucru important: România, împreună cu Polonia și cu Marea Britanie formăm un trio puternic geostrategic european al parteneriatului cu SUA”, spune deputatul de Țara Oașului.

Referitor la urmările economice a rezultatului referendumului britanic, Andreea Paul spune că pentru economia mondială, votul pentru Brexit echivalează cu un factor de risc major.

„În zona Euro, votul pentru Brexit va înrăutăți încrederea investitorilor și a consumatorilor, iar fondurile de investiții se vor repoziționa. În ceea ce privește România, eu cred că țara noastră va avea cea mai mare creștere economică anul acesta nu doar din UE, ci din 2010 încoace, care se va situa între 4 și 5%, iar cursul de schimb se va menține în jur de 4,45-4,5 lei/euro”, a subliniat Andreea Paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.