ConectING, conexiuni, legături fascinante !

În cadrul proiectului „ConectING = niciodată singur”, există o conexiune care s-a creat între generaţii şi nu numai. La începutul anului s-a achiziţionat tot ce a fost necesar pentru începerea cursurilor. Au fost cumpărate monitoare cu diametrul suficient de mare, accesul la internet a fost verificat şi materialul de curs pregătit, conceput şi redactat.

În trei localităţi Satu Mare, Carei și Baia Mare au fost iniţiate cursurile de bază privind cunoştinţele utilizării calculatorului şi internetului pentru persoanele de vârsta a treia.

„Profesorii” care predau sunt tineri voluntari din licee. Ei sunt foarte motivaţi, este un altfel de conectare, un joc de rol inversat, persoanele de vârsta bunicilor care de altfel totdeauna au fost cei de la care se putea învăţa multe lucruri, acum au devenit „elevi”.

„A fost o experienţă frumoasă deoarece, am învăţat să comunic cu oamenii, am învăţat să simţim împreună anumite sentimente, am învăţat că trebuie să respectăm pentru a putea fi respectaţi, am învăţat că fiecare persoană are atât un caracter cât şi o personalitate diferită, trebuie să înţelegem pentru a putea fi înţeleşi”, a mărturisit Alexandra Pop.
Fiecare zi de curs a început cu emoţii şi sute de întrebări. Apoi au urmat marile experienţe cu rezultate fascinante, cand vârstnicii au reuşit singuri să descopere teme noi, să vorbească cu familia sau prieteni de care nu au mai auzit de mulţi ani. Lumea Facebook-lui şi a skype-lui au fost descoperite şi folosite. Conectare într-o altă dimensiune, înseamnă poze expuse de la evenimente, noi experienţe dobândite. Sunt persoane foarte pasionate şi mai precaute. Bucuria învăţării a persistat în rândul „elevilor” de fiecare dată în timpul cursurilor.

După şase luni de la începerea proiectului „ConecING” rezultatele sunt măsurabile. Astfel, 17 voluntari şi peste 70 de cursanţi de vârsta a treia care s-au conectat între ei şi cu lumea întreagă au dovedit importanţa acestui proiect.

proiect1

proiect2

proiect3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.