Avion prăbușit în zona Homoroade-Oțeloaia (simulare) – Foto

Mai multe ambulanțe, mașini de pompieri, de poliție dar și un laborator criminalistic s-au deplasat în această seară (azi, 23 iunie) spre zona Homoroade-Oțeloaia, acolo unde, începând cu ora 20.00 va avea loc un exercițiu de simulare privind prăbușirea unui avion.

Prin acest demers, echipajele instituțiilor implicate și-au propus să-și testeze viteza de intervenție, în astfel de situații limită.

Un asemenea exercițiu a mai avut loc în județul Satu Mare în data de 11 septembrie 2013. La acea vreme, exercițiul s-a desfășurat la Aeroportul din Satu Mare.

Conform scenariului exercițiului, Turnul de Control Satu Mare, a anunțat că a pierdul legătura radio cu cursa charter British Aerospace JeatStream 32, după ce pilotul a anunțat defecțiuni la ambele motoare. În urma încercărilor repetate de a se lua legătura cu aparatul de zbor, acestea nu au reușit.

Aparatul de zbor a dispărut de pe radar la o altitudine de 1600 metri, la aproximativ 60 km de aeroportul Satu Mare pe direcția NV-SE, aproximativ în Culmea Codrului

Avionul avea zece persoane la bord, conform datelor comunicate de Turnul de Control.

În cel mai scurt timp, au fost mobilizate forțe formate din 62 de pompieri, patru medici, șase asistenți și 11 paramedici din cadrul SMURD, precum și un număr de 111 angajați din partea: Instituției Prefectului, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Batalionului 52 Geniu, Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, Comitetelor Locale și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Socond, Supur, Homoroade, Bogdand, Crucișor și Bârsău, apoi din partea Asociației de Salvări Speciale ‘MULTISALVA, Crucii Roșii, Direcției Silvice, Asociației Vânătorilor și Pescarilor, Asociației Județene de Radioamatorism și A-CAR Satu Mare.

De asemenea, s-a intervenit cu șase autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială cu descarcerare grea, trei echipaje de prim ajutor SMURD, un autocamion, două autoturisme pentru muncă operativă din cadrul Detasamentului de Pompieri Satu Mare, patru ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare, precum și opt autoturisme 4X4 și două ATV uri din partea celorlalte instituții amintite.

În zona vizată (Culmea Codrului), s-au început demersurile, care impuneau intervenția de urgență pentru localizarea avionului, precum și acordarea primului ajutor calificat posibilelor victime.

După aproximativ patru ore, a fost identificată locația prăbușirii aeronavei, fiind comunicate coordonatele GPS în punctul de comandă.

sursa foto: Ovidiu Domide

1

2

3

4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.