Performanță pentru CSM Satu Mare la Campionatul Mondial de karate

Karateka de la CSM Satu Mare au cucerit opt medalii de aur, unul de argint și trei de bronz în cadrul Campionatului Mondial de karate de la Dublin (Irlanda). Competiția la care au participat 2.285 de sportivi, s-a desfășurat în perioada 15-20 iunie.

Delegația sătmăreană condusă de Florin Curileac, Nicolae Kovacs și Florin Mihali a obținut cea mai mare performanță din istoria karateului sătmărean.

Show-ul l-au deschis seniorii la proba pe echipe. Este vorba despre echipa formată din Florin Curileac (cel mai titrat sportiv și antrenor al Sătmarului, chiar dacă a depășit vârsta de 40 de ani) si Igor Bălăcescu (CSM Satu Mare) alături de Dragoș Cioanca ( Rapid București) au fost protagoniștii finalei de seniori Kumite Shobu Ippon.

Florin Curileac a încheiat magistral ultimul meci cu Polonia, cu o secerare spectaculoasă urmată de uralele spectatorilor. Echipa polonezilor nu a fost învinsă în acestă probă în ultimii patru ani.

Cadeții antrenați de Curileac: Patrick Burya, Alin Rîșnoveanu și Dorin Panescu au câștigat aurul la echipe Kumite Rotativ Shobu Sanbon învingând spectaculos în finală echipa Statelor Unite, iar în semifinala echipa Poloniei.

Astfel, Patrick Burya a câștigat aurul la categoria 15-17 ani Kumite Shobu Sanbon + 75 kg și bronzul la categoria de cadeți Open. Dorin Panescu a reușit să ia aurul la categoria 15-17 ani Kumite Shobu Sanbon – 60 kg.

Vancsa Daiana, cea mai valoroasă junioară sătmăreană a cucerit aurul la cele două probe pe echipe: Kumite Shobu Sanbon și Kumite Rotativ Shobu Sanbon împreună cu colegele din echipa națională de junioare.

Cei mai tineri sportivi sătmăreni: David Mare și Ariana Iva, antrenați de Nicolae Kovacs, au obținut două medalii de aur la proba de Echipe Kumite Rotativ Shobu Sanbon Baieti 9-10 ani și la Echipe Kumite Rotativ Shobu Sanbon Fete 9-10 ani, cei doi fiind liderii echipelor din care făceau parte.

David Mare la individual 9-10 ani a cucerit bronzul într-o categorie cu peste 100 de sportivi aliniați la start.

Ulici Paula, aflată la prima participare la mondialele de minicadeți 13-14 ani Kumite fete a câștigat bronzul la individual iar la echipe, alături de cele două colege de la Rapid București au cucerit argintul într-o finală foarte disputată cu echipa Italiei.

ariana

david 1

david 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.