„BiblioVacanța 2016” se lansează și la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană, organizează pe durata vacanței de vară, începând cu 5 iulie și până la finele lunii august, o serie de activități creative și recreative destinate copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

Având ca puncte de pornire cartea și lectura, activitățile propuse de bibliotecarii sătmăreni sunt reunite sub genericul „BiblioVacanța 2016” și cuprind ateliere de arte plastice, ateliere de creație prin tehnica origami sau quilling, vizionări de filme de animație pentru copii și ecranizări ale unor opere literare studiate în școală.

Fiecare activitate din cadrul acestui proiect va avea periodicitate săptămânală și se va derula astfel: zilele de marți, de la ora 10.00, în Sala multimedia, vor fi dedicate atelierelor de arte plastice; în zilele de miercuri, de la aceeași oră, în aceeași locație, se vor desfășura atelierele de origami și quilling, iar joia, de la ora 10.00, copiii vor viziona filme de animație și de la ora 12.00, adolescenții vor viziona ecranizări ale unor opere literare studiate în școală.

În zilele de joi (14, 21 și 28 iulie) programul va fi completat cu lecții și tehnici despre acordarea primului ajutor, grație implicării voluntarilor care activează în cadrul Societății Naționale de Cruce Roșie din România, filiala Satu Mare.

Pentru o bună desfășurare a activităților, bibliotecarii implicați au decis constituirea grupurilor de lucru formate din maxim 20 de copii. Înscrierile se pot face la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, strada Decebal, nr. 2, la Secția de împrumut pentru copii, sau la secretariatul instituției, telefon 0261-711199, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

Materialele și obiectele necesare derulării activităților incluse în proiect vor fi achiziționate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, accesul participanților fiind gratuit.

bibliovacanta 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.