Sătmăreanca săptămânii – Roxana Ciobanu

roxana-ciobanu1roxana-ciobanu2roxana-ciobanu12roxana-ciobanu3 roxana-ciobanu4 roxana-ciobanu11 roxana-ciobanu10 roxana-ciobanu9 roxana-ciobanu8 roxana-ciobanu7 roxana-ciobanu6 roxana-ciobanu5

Sătmăreanul: Cine este Roxana Ciobanu?

Sunt o simplă studentă la Facultatea de Litere specializare Limba Romană-Engleză.Sunt o fire sociabilă , dedicată activităților pe care le desfășor în cadrul universității și în afara ei dar desigur sensibilitatea îmi este nelipsită asemenea tuturor fetelor. M-am născut în data de 20 ianuarie undeva în mijlocul iernii. Se spune că persoanele născute iarna sunt persoane puternice de aceea probabil îmi apăr interesele și persoanele dragi mereu. Sunt o iubitoare de folclor și sunt pasionată de fotografie, pictură și design grafic. Consider că un artist trebuie să fie întotdeauna cu un pas înaintea vremurilor sale.

Poveste-ne cum ai ajuns la “Dantausii de la Satu Mare” si in ce consta activitatea ta acolo

Fiind membră al Ansamblului Folcloric „Codrișorul” al Palatului Copiilor Satu Mare de o bună perioadă am dorit să îmi dedic timpul cât mai mult acestei pasiuni și anume dansului popular, atunci am hotărât să mă aporpii cât mai mult de către acest grup de dansatori devenind un membru important. În primul rând, Dănțăușii de la Satu Mare sunt un grup de tineri dornici să transforme orice petrecere într-un adevărat spectacol tradițional românesc. Programele artistice concepute se disting atât prin complexitatea coregrafiilor cât și prin autenticitatea costumelor. Acest grup a luat ființă la inițiativa colegului meu Marian Sima din dorința de a dărui oamenilor acel moment tradițional românesc necesar fiecărui eveniment, alaturi de care muncesc cu drag si spor.

Ce alte hobby-uri mai ai?

Îmi place la nebunie să coordonez și să mă implic în activități culturale în special în cadrul facultății.De când eram elevă la liceu mereu timpul meu era ocupat din cauza activităților iar în final , uitându-mă în urma mea realizam că fiecare reusită era datorată dedicării mele și a persoanelor alături de care am muncit. Spuneam că sunt pasionată de design grafic și pictură.Mă relaxez ascultând muzică,lasându-mi totodată sentimentele pe hârtie.Se spune că pictura este tăcerea minții dar muzica ochiului.

La ce te gândeşti prima dată, când spui Satu Mare?

Mă gândesc la orașul meu natal, la toate amintirile pe care le-am adunat de-a lungul timpului și nu în ultimul rând, Satu Mare pentru mine este acasă.

Ce îţi place cel mai mult la Satu Mare?

Îmi plac oamenii de acolo , în special prietenii mei cu care îmi petrec timpul liber , colegii din grupul de dansatori alături de care muncesc cu dăruire maximă și nu în ultimul rând ,acolo familia mea mereu mă asteaptă acasă .

Ce îţi displace cel mai mult?

Aș putea spune că mă înspăimântă gândul când trebuie să merg singura acasă noaptea deoarece oamenii străzii sunt tot mai agresivi.Îmi displac gropile , dezinteresul fată de natură , în special mă refer la parcuri si zonele centrale . Certurile din localuri sunt tot mai frecvente iar numărul copiilor străzii este din ce în ce mai mare.

Dacă ar fi să poţi să locuieşti oriunde în lume ce ţară ai alege şi de ce?

Nu aș putea pleca în altă țară deoarece m-am născut pe plaiuri românești. Pentru mine , țările străine sunt potrivite pentru o vacanță scurtă după care tot în România mă întorc.

Dacă într-o zi ai prinde peştişorul de aur ce i-ai cere?

În primul rând i-aș cere sănătate mie și familiei mele, după care i-aș cere sa înlăture răutatea dintre oameni pentru că odată ce răutatea v-a dispărea , totul se poate schimba în bine.

Cartea preferata: Numară stelele , scrisă de Lois Lowri
Melodia preferata: Sergiu Chirilă – La tine-n brațe m-aș muta
Filmul preferat: Meet Joe Black

Vrei să apari la rubrica Sătmăreanca Săptămânii? Trimite-ne un mesaj pe Facebook (https://www.facebook.com/satmareanul/) sau un email la satmareanul@gmail.com.