Reacții în PSD Satu Mare la constituirea alianței UDMR-PNL

PSD1

Alianța dintre UDMR și PNL anunțată vineri (17 iunie) seara de conducerile celor două formațiuni politice nu a rămas fără ecou în rândul social-democraților. O parte dintre liderii PSD se arată nemulțumiți de noua mișcare de pe paleta politică sătmăreană.

Printre cei care și-au exprimat nemulțumirea îi amintim pe fostul consilier din cadrul Cancelariei premierului Victor Ponta, Ciprian Ardelean, dar și pe primarul comunei Craidorolț, Daniel Balogh.

Astfel, edilul din Craidorolț cere demisia președintelui interimar al PSD Satu Mare, deputatul Octavian Petric, după ce Partidul Social Democrat nu a reușit să negocieze nicio alianță la nivelul județului și municipiul reședință de județ.

Daniel Balogh

Balogh și-a postat nemulțumirea și pe Facebook:

„Având în vedere negocierile eșuate de la nivel județean pentru o funcție în conducerea județului, dar și despre faptul că alegătorii din tot județul, care ne-au dat votul de încredere, nu sunt reprezentați la nivel județean.

În calitate de primar al comunei Craidorolț, dar și de vicepreședinte al Organizației Județene Satu Mare a PSD, am urmat întotdeauna politica partidului, dar și directivele conducerii interimare ale organizației.

Deoarece în actuala conducere nu îmi mai găsesc locul, voi fi nevoit să renunț la toate funcțiile politice în care am fost ales de cetățeni, dar și de colegii de partid, dacă domnul deputat Octavian Petric nu își va înainta demisia. Cu regret cer demisia domnului Octavian Petric din funcția de președinte interimar.

În caz contrar, voi fi nevoit să renunț la toate funcțiile, deoarece în actuala conducere nu îmi mai găsesc locul, iar rezultatele alegerilor locale sunt mult mai slabe ca de pe vremea senatorului Valer Marian”, scrie Daniel Balogh pe pagina sa de Facebook.

Reacția liderului PSD, Octavian Petric a venit imediat pe pagina de socializare:

Petric

„Dragii mei!

Răbdarea, onestitatea și ambiția de neclintit sunt condiții pentru reușită! Lumea în care trăim este într-o continuă competiție. Ne dorim mereu să fim cei mai buni în tot ce facem. Nu trebuie să uităm că un eșec este doar o scurtă secvență din marele război al vieții.

Eșecul e relativ: pierdere pe moment, câștig pe termen lung!”, scrie pe facebook Octavian Petric.

La rândul său, Ciprian Ardelean consideră alianța dintre UDMR și PNL ca fiind „o mare greșeală de abordare din partea UDMR”. Ardelean spune că astfel vor rămâne nereprezentați în conducerea CJ aproape 30% din cetățenii județului și 30 % din cei ai municipiului reședință de județ:

Ciprian Ardelean

„Privitor la faptul că Partidul Social Democrat a fost scos din orice fel de alianță de la nivel județean și al municipiului Satu Mare, întâi consider că este o mare greșeală de abordare din partea UDMR. Prin această mișcare a PNL-UDMR practic vor rămâne nereprezentați în conducerea Consiliului Județean aproape 30% din cetățenii județului și 30% din cetățenii municipiului Satu Mare, în totalitate electorat „romanesc”. Să nu uităm totodată și faptul că în municipiul Satu Mare PNL nu a obținut decât 12 %, deci aria de reprezentativitate a PNL este foarte mică.

Apoi să nu uităm că cel puțin în Consiliul Județean PSD a avut întotdeauna o atitudine corectă față de UDMR și poate ne-am fi așteptat la aceeași abordare.

Ca și concluzie spun că poate nu este totul pierdut, sper ca în ceasul al doisprezecelea cei în măsură să negocieze să aibă înțelepciunea să o facă în folosul tuturor cetățenilor județului nostru”, scrie Ciprian Ardelean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.