Cod galben de instabilitate atmosferică în județul Satu Mare

cod

Meteorologii au emis azi, 17 iunie, o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică și disconfort termic accentuat. Atenționarea este valabilă începând de azi după-amiază până sâmbătă (18 iunie) dimineață în 14 județe din vestul și nord-vestul țării, printre care și Satu Mare.

Potrivit specialiștilor, în intervalul 17 iunie, ora 16.00, 18 iunie, ora 09.00, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei.

Meteorologii anunță descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie, va cădea grindină, iar aversele vor fi importante cantitativ, peste 20-30 l/mp.

Totodată, în cea mai mare parte a țării vremea va fi caldă, cu maxime cuprinse între 35 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge 80 de unități în zonele de câmpie și podiș. În noaptea de vineri spre sâmbătă, temperaturile minime vor fi, în general, peste 20 de grade Celsius.