Un an de la tragedia de pe Lacul Snagov. Vezi ce spune singurul sătmărean implicat în accident

roger-pop

A trecut un an de la tragedia de pe Lacul Snagov în care un om a murit și alți patru au suferit răni grave, ajungând pe paturile de spital. Pentru prima dată de la teribilul accident naval, un arhitect originar din Satu Mare, Roger Pop, unul dintre supraviețuitorii tragediei, vorbește despre momentul care i-a schimbat viața.
Deși accidentul a avut consecințe dramatice, procurorii nu se grăbesc să rezolve cazul. Potrivit unui reprezentant al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, expertiza celor două bărci implicate în accident nu este încă efectuată.
Mai mult decât atât, tânărul de bani gata care a gonit băut cu barca pe lac și care a ucis un om și a distrus viețile altor patru persoane, nici măcar nu și-a cerut iertare de la victimele teribilului accident.
Tânărul arhitect originar din Satu Mare, Roger Pop, povestește că la capătul unei zile de muncă a ieșit împreună cu prietenii la un restaurant aflat pe malul lacului. Apoi, au urcat într-o barcă pentru a se întoarce pe malul celălalt.
„Plecaserăm noi patru cu barcagiul. A mai venit un domn, Dumnezeu să-l ierte, care s-a pus exact lângă mine, de fapt m-a dat pe mine la o parte … Nu cred că a trecut un minut și … negură”, povestește Roger Pop.
Un tânăr de bani gata, Alexandru Popescu, în vârstă de 28 de ani, care a urcat băut în ambarcațiunea sa, gonea pur și simplu pe lac, nava acestuia trecând peste barca victimelor. Bărbatul care a luat locul lui Roger în barcă a decedat. Prevăzând tragedia, șoferul bărcii, Ionuț Conea (27 de ani) a sărit în apă, scăpând astfel nevătămat.
Tânărul arhitect își aduce aminte că la șapte ore după tragedie, era pe un pat de spital „cu fiare” care ieșeau din el, acesta putându-și mișca doar mâna dreaptă și ochii. A fost nevoie de câteva luni și de sute de ore de recuperare pentru ca arhitectul să se întoarcă la munca sa de la birou.
În urma teribilului accident au fost interzise jet skeet-urile dar și sporturile nautice cu motor pe Lacul Snagov.
În prezent, două persoane sunt urmărite penal, șoferii celor două ambarcațiuni. Din investigațiilor efectuate imediat după accident, reiese că Alexandru Popescu, cel care se face vinovat de producerea tragediei, a avut o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în sânge. Celălalt șofer, Ionuț Conea nu consumase băuturi alcoolice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.