Colecție inedită de ii, la Muzeul Județean Satu Mare (Galerie foto&video)

O colecție inedită de ii, ce a aparținut celebrelor doamne Sabina Cantacuzino și Elisa Brătianu sunt expuse începând de azi, 15 iunie, la parterul Muzeului Județean de pe Bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare. În cadrul vernisajului a avut loc și o paradă a modei etno, prezentată de preșcolari dar și de elevi.

Obiectele expuse provin din colecțiile familiilor Cantacuzino și Brătianu. Expoziția este organizată în colaborare cu Muzeul de Etnografie al Transilvaniei (Cluj-Napoca).

În cadrul expoziției sătmărenii pot admira o colecție de excepție, alcătuită din ii realizate începând cu anul 1875, ce au aparținut celebrelor doamne Sabina Cantacuzino și Elisa Brătianu, care au donat 191 de piese de port popular Muzeului Etnografic al Ardealului, în anul 1934.

Din cele două colecții, Muzeul de Etnografie al Transilvaniei a selectat 65 de piese, ce sunt expuse și la Muzeul Județean Satu Mare.

Vernisajul de azi a fost urmat de Parada modei etno, la care au participat Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”, Biblioteca Județeană Satu Mare, Grădinița „Guliver” și Muzeul Județean.

ie1

ie2

ie3

ie4

ie5

ie6

ie7

ie8

ie9

ie10

ie11

ie12

ie13

ie14

ie15

ie16

ie17

ie18

ie19

ie20

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.