Sătmăreanca săptămânii – Mariana Birtoc

marianabirtoc1marianabirtoc1amarianabirtoc3marianabirtoc2marianabirtoc4marianabirtoc5marianabirtoc6marianabirtoc7marianabirtoc8marianabirtoc9marianabirtoc10marianabirtoc11

Sătmăreanul: Cine este Mariana Birtoc?
Mariana Birtoc: Sunt născută in 29 ianuarie 1989,zodia vărsător, locuiesc in Satu Mare si am origini din Țara Oasului.

Povesteste-ne putin despre experienta ta italiana.
Am copilărit in Satu Mare ,iar in vacante in Oaș ,unde mi-a făcut mereu placere să văd tradițiile care se pastreaza .In clasa a 8a am luat locul 1 la Miss Mărțișor ,după care am mers in Italia ,la Trieste,un oraș superb ,unde am început liceul de limbi străine. M-am acomodat atât de bine încât acolo simțeam că e casa mea. Pe parcursul anilor mi s-au oferit mai multe oportunități in lumea modei si am participat la Miss Europa in Italy ,concurs organizat pentru modelele străine domiciliate in Italia,de unde mi s-au propus mai multe colaborări cu diferiți oameni din lumea modei. Desi au fost ocazii mari in cazul acesta ,nu era o atracție speciala pentru mine. După puțin timp am avut o colaborare cu o televiziune străină ca și reporter tv. O experiența foarte frumoasa , unde am dezbătut teme mai mult politice dar si reportaje despre stilul de viață a italienilor. Iubesc Italia datorită locurilor frumoase si atracțiile turistice, pentru oamenii simpli si bucătăria lor tradiționala.

La ce te gândeşti prima dată, când spui Satu Mare?
Când spun Satu Mare mă gândesc ca s-ar putea face mai mult pentru orașul nostru ca modernizare.

Dupa ce te-ai intors in Satu Mare ai inceput o mica afacere. Despre ce este vorba?
M-am întors din ianuarie in țară cu ideea de a deschide un magazin de îmbrăcăminte made in Italy pentru femei si bărbați cu diferite branduri, dar la preturi pe care oamenii si le pot permite. Magazinul se numește Luxury si este situat la etajul 3 la Shopping Plaza.

Ce îţi place cel mai mult la Satu Mare?
Îmi plac evenimentele care se organizează in orașul nostru, faptul ca oamenii ies, sunt activi.

Ce îţi displace cel mai mult?
Ceea ce îmi displace sunt fițele care le au unii, agresivitatea si as putea continua lista cu multe exemple dar ma abțin. Trebuie doar sa mai evoluam si sper ca intr-o zi sa luam exemplele bune si de cei din afară.

Dacă ar fi să poţi să locuieşti oriunde în lume ce ţară ai alege şi de ce?
Iubesc marea,liniștea, trafic puțin, deci oriunde, unde ar fi un loc asemănător, nu am preferințe.

Dacă într-o zi ai prinde peştişorul de aur ce i-ai cere?
…peștișorul de aur.. Nu sunt pretențioasă, nu îmi doresc multe doar pace in lume, sanatate, sa fiu iubita

Cartea preferată: Cele 7 trepte ale înțelepciunii
Melodia preferata: nu pot sa aleg, am mai multe
Filmul preferat: nu am unul anume

Vrei să apari la rubrica Sătmăreanca Săptămânii? Trimite-ne un mesaj pe Facebook (https://www.facebook.com/satmareanul/) sau un email la satmareanul@gmail.com.