Vezi calendarul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

evaluare

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 27 iunie-5 iulie. La nivelul județului Satu Mare se organizează 96 centre de examen.

Calendarul de desfășurare a examenului cuprinde:

15-17 iunie: Înscrierea la evaluarea națională
17 iunie: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
27 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
28 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
29 iunie: Matematica – probă scrisă
1 iulie: Afișarea rezultatelor (până la ora 16.00)
1 iulie: Depunerea contestațiilor (orele 16-20)
2 – 4 iulie: Rezolvarea contestațiilor
5 iulie: Afișarea rezultatelor finale după contestații.

Înscrierea și admiterea elevilor la învățământul profesional cu durata de 3 ani se derulează în perioada 13 iunie – 18 iulie. Dat fiind faptul că, la nivelul județului Satu Mare, nu se organizează probe de preselecție în unitățile de învățământ care oferă locuri pentru învățământul profesional, înscrierea candidaților în vederea admiterii se desfășoară în perioada 13-17 iunie și 21-24 iunie, pe baza fișei de înscriere eliberate la cerere de către secretariatele unităților de învățământ gimnazial. În cazul în care numărul de candidați înscriși este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ, în data de 5 iulie se desfășoară proba suplimentară de admitere.

Înscrierea și admiterea elevilor în învățământul liceal se derulează în perioada 8 – 29 iulie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere, se desfășoară în perioada 8 – 12 iulie 2016. Repartizarea computerizată în învățământul liceal va avea loc în 19 iulie, după care se depun dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, în perioada 21-29 iulie.

Cererile de înscriere a candidaților pe locurile speciale pentru romi se depun la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare – Comisia de admitere județeană, până în 24 iunie, urmând ca repartizarea candidaților să se desfășoare în perioada 11-13 iulie. Pentru învățământul special, înscrierea și repartizarea candidaților se va desfășura în perioada 14-16 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.