Câștigătoarea de la „Românii au talent” are origini în Satu Mare

Laura Bretan

Câștigătoarea ediției din acest an al show-ului „Românii au talent”, Laura Bretan, are origini sătmărene. Mama acesteia, Rahela, este din localitatea Vama, iar tatăl fetei, Petru Bretan s-a născut în Hațeg.

Mama Laurei, a emigrat în SUA în 1991, iar tatăl ei a părăsit România în 1994. S-au cunoscut în America în 1997, iar în 2001 s-au căsătorit la Biserica Românească Philadelphia din Chicago. Laura s-a născut pe 7 aprilie 2002 în Chicago.

Fetița mai are o soră, Estera în vârstă de 10 ani și un frate, Petru, de 9 ani.

Copila de 12 ani a fascinat atât juriul de la „Românii au talent”, cât și publicul, reușind să câștige marele premiu în valoare de 120.000 de euro.

Profesoara de canto a Laurei, Nicoleta Roman, spune că se ocupă de educația muzicală a acesteia din primăvara anului trecut.

„Din primăvara anului trecut mă ocup de educaţia muzicală a Laurei, în special cea vocală. Lecţiile se desfăşoară în particular, ori la ea acasă, ori la mine. Despre Laura nu am decât cuvinte de laudă. Rar întâlneşti un copil atât de bine crescut, politicos, cu frică de Dumnezeu. În clipa în care începe să cânte, Laura se transpune, e capabilă să interpreteze cu uşurinţă orice arie, orice cântec. Cântând de mică în biserică, de la 4 ani, îndrumată de mama ei, Rahela, fetiţa şi-a dezvoltat foarte bine simţul muzical. La 7 ani, ascultând „Frumoasa Adormită”, a realizat că poate produce şi altfel de sunete, însă a continuat doar cu muzica sacră. În 2014, la 12 ani, a început să asculte muzică clasică şi să înveţe câteva arii”, spune profesoara de canto a Laurei Bretan.

„După prestaţia de la «Românii au talent», pot să vă spun că a primit invitaţii peste tot în lume, începând cu Dubai, Spania, Polonia, Franţa, Turcia, Hawaii, Japonia şi lista continuă. A fost contactată de cea mai mare casă de discuri de muzică clasică din Germania, de unul dintre cei mai mari agenţi din Austria. Însă preocuparea ei majoră este şcoala”, a mai declarat Nicoleta Roman, care este și artist liric la Orchestra Simfonică din Chicago.

Potrivit profesoarei sale, Laura are șanse destul de mari să câștige și concursul de talente din America, după ce a fost trimisă direct în semifinala competiției. În SUA, valoarea marelui premiu este de un milion de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.