Manifestări de „Ziua Eroilor” la Carei

Direcția de cultură a municipiului Carei a organizat o serie de manifestări azi, 9 iunie, cu ocazia Zilei Eroilor.

De la ora 11.00, în Cimitirul Mesterészi, la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial a avut loc „Lecția de istorie” în aer liber cu titlul „Să nu-i uităm pe eroi” susținută de prof. Ioan Ciarnău, realizată de Biblioteca Municipală, în prezența a două clase de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Carei.

Începând cu ora 12.30, pe platoul din fața Monumentul Ostașului Român a avut loc un „Te Deum” și depuneri de coroane în cinstea eroilor neamului. Au depus coroane Primăria municipiului Carei, Asociația Veteranilor de Război și cadrele militare în rezervă, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Asociația Refugiaților, Asociația „Unirea 2009”, Despărțământul Astra Carei, Societatea „Avram Iancu”, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 din oraș.

În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a fost expusă o colecție de 40 de fotografii care reprezintă monumente din România ridicate în memoria eroilor, realizată de Centrul de promovare a turismului cultural. Perioadă de vizitare a expoziției este 9-14 iunie, între orele 09.00 și 16.00 (luni 13 iunie: închis).

Tot în data de 9 iunie, după ceremonia de la Monumentul Ostașului Român, au fost depuse două coroane din partea Direcției de Cultură Carei și Asociației „Unirea 2009” Carei la mormintele eroilor de la Cimitirul Mesterészi și jerbe de flori la Bustul lui Avram Iancu din Carei de către Despărțământul Astra și Societatea „Avram Iancu” Carei.

Carei1

Carei2

Carei3

Carei4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.