„Ziua Eroilor” va fi sărbătorită joi la Negrești-Oaș

Primăria și Consiliul local Negreşti-Oaş, în colaborare cu Casa Orăşenească de Cultură organizează joi, 9 iunie, un eveniment dedicat „Zilei Eroilor”. Sărbătoare va avea loc în parcul central al orașului (la monumentul eroilor), cu începere de la ora 12.00.

Manifestările dedicate „Zilei Eroilor” vor începe cu intonarea imnului naţional al României, după care vor continua cu un: ceremonial religios, un discurs despre însemnătatea istorică a zilei, mesajul primarului Aurelia Fedorca, depuneri de flori şi coroane și se vor încheia cu un scurt moment artistic.

La eveniment vor participa primarul oraşului şi şefii de servicii din primărie, consilierii locali, preoţi, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai partidelor politice, ai poliţiei locale şi de frontieră etc.

Sunt aşteptaţi la monumentul ostaşilor neamului toţi cei care vor să împărtăşească bucuria acestei zile de importanţă deosebită pentru istoria noastră.

În spiritul tradiţiei europene, în România, „Zilei Eroilor” i s-a conferit prin lege statutul de „Sărbătoare naţională a poporului român” şi s-a stabilit a fi sărbătorită în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, „Ziua Înălţării”, potrivit tradiţiei româneşti.

negresti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.