Viorel Pintea, condamnat la 3 ani de închisoare

Pintea1

Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Acesta este acuzat că a luat mită de la fermieri pentru a nu dispune controale și pentru a-i ajuta să obțină subvenții.

Sentința pronunțată marți, 7 iunie nu este definitivă, Pintea are la dispoziție 10 zile să atace cu apel soluția dată de Tribunalul Satu Mare.

„Condamnă pe inculpatul Viorel Pintea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la o pedeapsă de: -3 ani închisoare… dispune confiscarea sumei de 3.000 euro de la inculpat, precum şi a sumei de 36.600 lei. În baza art.404 alin.4 lit.c C.pr.pen., menţine sechestru asigurator instituit asupra sumelor de bani consemnate la CEC Bank – Sucursala Satu Mare la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea. În baza art. 404 alin. 4 lit. h C. pr. pen., dispune restituirea către inculpat a cauţiunii în sumă de 100.000 RON consemnată conform recipisei CEC nr. 425687/1 din data de 06.12.2013. În baza art. 274 C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 30.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în soluția dată de magistrații sătmăreni.

Viorel Pintea a ajuns în atenția justiției după ce a fost prins în flagrant, la sfârșitul anului 2013, în timp ce primea ca mită suma de 3.000 de euro de la un fermier. La vremea respectivă, Pintea a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv.

Ulterior, instanța a decis schimbarea măsurii de arest preventiv în cea de control judiciar după ce Pintea a plătit o cauțiune în valoare de 100.000 de lei.

Un Comentariu la "Viorel Pintea, condamnat la 3 ani de închisoare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.