Tăriceanu exclude majoritati cu PNL la consiliile județene

Tariceanu

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu spune că organizația de la Satu Mare a obținut cel mai bun rezultat „în termen de procente” la alegerile locale din 5 iunie. Declarația a fost făcută astăzi, 7 iunie în cadrul unei conferințe de presă susținută de liderul ALDE.

Acesta și-a sfătuit colegii din țară să nu colaboreze cu liberalii pentru realizarea de majorități în consiliile județene și municipale.

„Am făcut o primă evaluare a rezultatelor. Rezultatele pe care le-am obținut sau rezultatul global, media pe țară, este unul care ne plasează fără niciun fel de echivoc ca a treia forță politică. Practic, aceste alegeri ne validează ca a treia forță politică, pentru că și înainte în sondaje apăream ca a treia forță politică. Sunt județe care au reușit rezultate foarte bune, cel mai bun rezultat în termen de procente l-a obținut Satu Mare, în termen de voturi — Prahova. Avem un număr de patru județe care au avut peste 10%, cel mai mare scor 12% l-a obținut Satu Mare. Avem o grupă de județe cu peste 8%”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE și-a sfătuit colegii din teritoriu să nu facă alianțe cu PNL.

„Nu îmi face plăcere că spun acest lucru, dar de două zile văd că la ușile de la ALDE râcâie tot felul de foști colegi din PNL, care vin acum cu propuneri pentru a face majorități la nivelul consiliilor județene sau la nivelul consiliilor municipale. I-am sfătuit pe colegii mei să nu facă acest lucru din mai multe motive. Primul este că, după ce de peste un an de zile primim toate înjurăturile și calificativele care sunt în primul rând dezonorante pentru cei care le pronunță, să vină acum și să ne ceară colaborarea mi se pare prea mult. Eu sunt de părere că în politică ai nevoie întotdeauna să menții o relație civilizată cu ceilalți care poate nu sunt în aceeași barcă cu tine. PNL are pretenția că este o formațiune de centru-dreapta. Eu am anumite îndoieli, dar în orice caz trebuie să îmi respect adversarii, ei nu își respectă adversarii. Au făcut o serie de gesturi și atitudini la adresa ALDE”, a declarat.

Ca viitoare alianțe, Tăriceanu își dorește colaborări cu PSD, dar sunt și județe unde va trebui să bată palma cu UDMR sau cu UNPR.

Vă reamintim că la Satu Mare, ALDE va avea reprezentanți atât la nivelul Consiliului municipiului reședință de județ (3 mandate) cât și în Consiliul Județean (4 mandate).
La nivel de județ, ALDE a câștigat patru primării și alte două în alianță cu PSD. De asemenea, Alianța Liberalilor și Democraților Europeni și-a adjudecat 103 mandate de consilieri locali.

2 Comentarii la "Tăriceanu exclude majoritati cu PNL la consiliile județene"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.