Dorel Coica: „PSD este deschis pentru o alianță cu UDMR”

Dorel Coica

Președintele Organizației Municipale a PSD Satu Mare, primarul în funcție, Dorel Coica, a declarat într-o conferință de presă susținută azi, 7 iunie că formațiunea pe care o reprezintă este deschisă pentru o eventuală alianță cu UDMR-ul la nivelul Consiliului Local.

„Dacă o să facă o alianță cu PNL, o să aibă o majoritate simplă. Dacă o să-l coopteze și pe Adrian Ștef lângă ei, ca să facă echipă, atunci o să meargă UDMR-ul cu PNL-ul și cu ALDE. Atunci au 16 voturi. Dar în contextul în care unul dintre ei se îmbolnăvește, sau știu eu, îi extrage o măsea sau se întâmplă ceva, atunci nu mai au 16 voturi. Cea mai bună stabilitate pentru UDMR ar fi o alianță cu PSD-ul. Ar fi o majoritate bună, dar e opțiunea lor”, spune Coica.

Întrebat dacă PSD-ul ar fi deschis pentru o astfel de alianță, Dorel Coica spune că formațiunea pe care o reprezintă nu exclude nicio posibilă colaborare cu partidele care au consilieri în viitorul legislativ local.

„Nu suntem noi câștigătorii și așteptăm să vedem dacă vom fi curtați, dacă dorește cineva să se alieze cu noi, dar suntem deschiși la o alianță cu UDMR-ul”, spune primarul încă în funcție.

Acesta a declarat că în prima fază va accepta funcția de consilier local. Dacă lucrurile vor merge în direcția doriltă de el, spune edilul, atunci va lăsa pe altcineva în consiliu. În schimb, dacă linia urmată de noua conducere va urma un alt drum atunci va rămâne și va fi unul dintre cei mai înverșunați critici.

Referitor la consilierii locali propuși de PSD, Dorel Coica spune că nu va fi respectată ordinea primilor șapte de pe listă. Potrivit edilului, în viitorul Consiliu Local, din partea PSD vor intra doar cei care au adus voturi.

„Dacă în primii șapte este vreunul care nu a adus voturi, acesta va trebui să plece și să-și lase locul altuia”, spune edilul.

O analiză a candidaților de pe primele locuri se va face în perioada imediat următoare, pentru a se stabili cei șapte consilieri care vor reprezenta PSD în viitorul legislativ local.

Vă reamintim că în urma alegerilor din 5 iunie, UDMR-ul va avea 10 consilieri, PSD – 7, PNL – 3, ALDE – 3.

3 Comentarii la "Dorel Coica: „PSD este deschis pentru o alianță cu UDMR”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.