Bani de la UE pentru reabilitarea unor drumuri din județul Satu Mare

Hearing of Commissioner-designate for Regional Policy - REGI
Hearing of Commissioner-designate for Regional Policy – REGI

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, a aprobat astăzi, 7 iunie, finanțarea proiectului retrospectiv privind reabilitarea legăturilor rutiere Baia Mare – Livada și Livada – Halmeu, parte a Drumului Național 1C, respectiv Satu Mare – Livada, parte a Drumului Național 19.

Valoarea eligibilă a proiectului se ridică la peste 37 de milioane de euro.

Cofinanțarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, este de peste 31 de milioane de euro. Proiectul vizează reabilitarea a aproape 77 de km din DN 1C și DN 19, între localitățile Baia Mare și Halmeu, respectiv între Satu Mare și Livada.

Lucrările de reabilitare sunt aproape de finalizare, iar costurile pentru acestea au fost suportate inițial de către statul român, banii provenind din alte surse de finanțare.
„Infrastructura de transport rutier este un domeniu cheie pentru dezvoltarea României, iar Comisia Europeană susține prin fonduri nerambursabile acest sector. Prin reabilitarea unor secțiuni de drum între județele Satu Mare și Baia Mare se creează premisele pentru un transport mai sigur și mai rapid între județele limitrofe de nord-vest ale țării, cu efect direct asupra creșterii economice din zonă”, a declarat Corina Crețu.

Decizia de astăzi vizează cofinanțarea proiectului prin Programul Operațional Sectorial „Transport”, în cadrul Axei prioritare 2 „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil” în perioada 2007-2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.