„Ziua Mondială a Mediului” marcată la Biblioteca Județeană

Biblioteca Judeţeană Satu Mare, organizează luni, 6 iunie, cu începere de la ora 13.30, dezbaterea tematică „Proiectarea caselor în sistem ecologic”, cu scopul de a marca „Ziua Mondială a Mediului”.

Evenimentul tematic se va derula în Sala Multimedia și este organizat în colaborare cu Asociaţa Ecologistă „Satu Mare – Oraş Verde”, Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” și Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”.

Evenimentul va debuta cu prelegerea bibliotecarului Daniel Iojiban, inițiatorul evenimentului, care va oferi participanților o scurtă introducere despre „Ziua Mondială a Mediului”, moment urmat de trecerea în revistă a proiectelor inițiate de Asociația ecologistă „Satu Mare – Oraş Verde”, prin luarea de cuvânt a direcorului Voinea Ungureanu.
Anul 2016 a fost declarat „Anul biodiversității”, iar motto-ul ales pentru „Ziua Mondială a Mediului” este „Nebuni după natură!”.

Prin intermediul acestor mesaje, se urmărește conștientizarea comunității internaționale asupra necesității de a proteja natura, din ce în ce mai vulnerabilă din cauza suprapopulării planetei și a mediului înconjurător.

biblioteca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.