Alegeri locale în siguranță !

alegeri

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

În acest context și în județul Satu Mare, efectivele structurilor teritoriale ale MAI vor fi angrenate în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Aproape 320 de poliţişti, 140 de jandarmi, 80 de polițiști de frontieră și 100 de pompieri vor acționa pentru asigurarea respectării cadrului legal al alegerilor.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 70 de poliţişti, 20 jandarmi și 12 polițiști de frontieră se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, dintre cele 334 secţii de votare constituite la nivelul județului Satu Mare, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 159 de secţii, jandarmii la 69, polițiștii de frontieră la 40 iar pompierii la 66 de secții.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona conform competenţelor, 40 de poliţişti constituiţi în 13 echipe operative.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 16 de poliţişti, 30 de jandarmi, 34 de polițiști de frontieră și 24 de pompieri, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o va impune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.