Încadrarea în muncă a studenților și elevilor pe perioada vacanțelor școlare

angajari

Angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor, beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă în vigoare.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.

Pentru a beneficia de stimulentul menționat, angajatorii încheie cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare o convenție în termen de 30 de zile de la data angajării.

În vederea încheierii convenției, angajatorii depun la agenție o cerere însoțită de următoarele documente: tabelul nominal cuprizând elevii și studenții încadrați; actul de identitate al elevului sau studentului; copia contractului de muncă și adeverința eliberată de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statut de elev sau de student și urmează cursurile într-o formă de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând și precizarea expresă a perioadei de vacanță.

Angajatorii interesați să beneficieze de aceste stimulente se pot adresa pentru informații la AJOFM Satu Mare, strada Ion Ghica nr. 36, telefon 0261/770237.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.