Adrian Cozma depune plângere penală împotriva lui Adrian Ștef

Adrian Cozma

Candidatul PNL la Primăria municipiului Satu Mare, Adrian Cozma, îl acuză pe contracandidatul său, Adrian Ștef, că acesta folosește bani de la Consiliul Județean pentru a-și face campanie electorală. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată azi, 3 iunie, Cozma a declarat că va depune plângere penală împotriva candidatului ALDE.

„Am sperat că, atunci când am semnalat cheltuielile uriașe pentru publicitate ale Consiliului Județean, arătând cum Adrian Ștef utilizează banii publici pentru a-și face campanie electorală, aceste practici vor înceta. Măcar din prudență legală, dacă nu din bun simț și respect față de sătmăreni. Se pare însă că aceste calități îi lipsesc cu desăvârșire lui Adrian Ștef, încă președinte al Consiliului Județean și candidat ALDE la Primăria Satu Mare.

Adrian Ștef a ales pur și simplu să sfideze atât legea cât și pe cetățeanul contribuabil. Astăzi, mi s-au semnalat două fapte deosebit de grave.

Mai întâi, mai mulți cetățeni care locuiesc în zona Botizului mi-au relatat faptul că, la ei în cartier, echipele lui Ștef au împărțit concomitent două tipuri de pliante: unul electoral și unul purtând sigla Consiliului Județean, realizat din fonduri publice. Pe coperta acestui pliant, tronează figurile sinistre ale politicii sătmărene: Adrian Ștef și Mircea Govor. Textul paginilor de interior e scris și el la persoana I, ca un șir de realizări personale și megalomane ale lui Ștef. Am verificat pe teren și, într-adevăr, în cel puțin 50 de cutii poștale din zona Botizului, am găsit acest material tipărit din bani publici, dar utilizat în scopuri electorale.

Al doilea fapt semnalat este cel puțin la fel de grav: tot astăzi, personalul medical de la Spitalul Județean împărțea pacienților același pliant cu realizările cuplului politic Ștef-Govor. Între filele pliantului, era strecurată o scrisoare purtând antetul Consiliului Județean și semnată de candidatul Ștef. Concomitent cu împărțirea acestor materiale, pacienților li se solicita și înscrierea pe un tabel, cu datele personale și sub semnătură.

Lucrurile sunt cum nu se poate de clare: e vorba despre nerușinare. E vorba despre deturnare. Deturnarea banilor publici. E vorba de o infracțiune. Nu mai vorbim deja despre încălcarea regulilor electorale, ci de un caz penal”, a declarat Adrian Cozma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.