Grevă la Transurban

Transurban

Ca urmare a conflictului dintre sindicat și conducerea SC Transurban SA, cu privire la încheierea unui nou contract colectiv de muncă, angajații societății de transport în comun au intrat azi (2 iunie) dimineață în grevă spontană. Astfel, pe raza municipiului Satu Mare nu circulă niciun autobuz.

Directorul SC Transurban SA, Ionuț Bujor, spune că greva este ilegală deoarece chiar în cursul zilei de azi era programată semnarea noului contract colectiv de muncă.

Liderul de sindicat de la Transurban, Robert Kiss este nemulțumit de intenția conducerii Transurban de a scoate din noul contract de muncă al articolului 59 cu privire la coeficienții de ierarhizare. „Azi de la ora 04.00 așteptăm să vină cineva din conducere, să vină domnul primar, sau domnul prefect care să ne acorde un sprijin. Vechiul contract colectiv de muncă a expirat duminică, în 29 mai, azi ar fi trebuit să semnăm noul contract. Dar conducerea vrea să scoată din contract articolul 59 care se referă la coeficienții de ierarhizare. Am apelat și la domnul prefect, dar nici el nu vine. Noi stăm până ce avem cu cine negocia. Angajatorul vrea să ne forțeze să semnăm noul contract fără câteva puncte importante. Și așa pierdem o grămadă de bani și de sporuri, așa că am intrat în grevă până ce ajungem la un consens”, a declarat pentru Sătmăreanul Robert Kiss.

Bujor spune că punctul referitor la grila de ierarhizare nu poate fi acceptat de patronat deoarece încalcă legislația în vigoare.

6 Comentarii la "Grevă la Transurban"

  1. Pingback: Greva de la Transurban s-a încheiat | Satmareanul | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.