Your first EURES job – Sprijină mobilitatea tinerilor

ajofm

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă București este co-aplicant alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia și insulele Azore în proiectul TMS – Your first EURES job – VP/2014/013/0068, proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 01.06.2015 – 31.05.2017 în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

Obiectivul general al proiectului, este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în țările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere și servicii de recrutare, folosind capacitatea rețelei serviciilor publice și a rețelei EURES având ca rezultat concret plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel European, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenții de mobilitate.

Programul – Primul tău loc de muncă – se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante.

Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum și din Norvegia și Islanda, pe care pot aplica cetățenii români și europeni sunt afișate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel European.

Pentru orice informații legate de program, contactați consilierii EURES din cadrul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă. Datele de contact ale acestora le puteți găsi la adresa – http //www.eures.anofm.ro/contact.php

De asemenea, tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele opt țări participante la proiectul YFEJ pentru a obține informații despre oportunitățile de ocupare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.