Jandarmii sătmăreni alături de elevii Școlii „Lucian Blaga”

jandarmi1

jandarmi2

Azi, 31 mai, cu începere de la ora 10.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Satu Mare a desfășurat o acțiune cu elevii clasei I a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga”.

Jandarmii sătmăreni, au discutat cu elevii despre respectarea normelor de conduită și a legii atât pe timpul cât sunt la școală, cât și în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienței spre dialog și expunerea propriei păreri în scopul antivictimizării.

Apoi, discuția s-a purtat în jurul formelor de violență, elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violență, iar dacă sunt martori sau chiar victime, cum trebuie să acționeze.

Totodată, au fost purtate discuții asupra cauzelor generatoare ale violenței și asupra efectelor pe termen scurt, mediu și lung ale violenței asupra personalității copilului.
Pentru a face întâlnirea dintre cele două instituții mai atractivă pentru copii, jandarmii au pregătit surprize elevilor.

Și pentru că se apropie cu pași repezi „Ziua Copilului”, elevii au primit din partea jandarmilor dulciuri și baloane colorate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.